Welkom op de Website/Blog van EyeMotion Film Productions



Friday, September 24, 2010

DSLR met Rekel Producties

Voor m'n werk bij Rekel Producties heb ik kennis mogen maken met de Canon 7D.
De meeste mensen gebruiken dit foto-toestel alleen als foto-toestel, maar behalve mooi fotograferen kan dit toestel ook hele coole plaatjes schieten. En dat was nou net het geen waar wij hem voor gingen gebruiken.
Filmen met een foto-toestel heeft zo z'n voor en z'n nadelen, een van de grootste nadelen is het toch wel de mogelijkheden qua audio. Het toestel heeft geen bekende XLR ingangen, waardoor je al gauw moet kijken naar externe opnameapparatuur. Gelukkig hadden wij hem alleen nodig voor video.

Het beeld is fantastisch, scherpte diepte is geweldig (dit in combinatie met snelle lenzen), en alles in FullHD. Voor het draaien hebben we er ons nog wel even goed in moeten verdiepen, denk aan ISO's, Witbalans, PictureProfiles. Maar na een dag (en avond) spelen hadden we hem door, en is het draaien perfect verlopen.
Na het draaien moet alles nog wel even omgezet worden van H264 naar een bruikbare codec (zoals AppleProres422), vervolgens de audio, (in ons geval niet nodig), en monteren maar...

Op dit moment zijn we bij Rekel bezig met de afwerking van de film, zodra we deze productie hebben afgerond zal de link hier gepost worden.

Hier nog wat foto's van de draaidag :)






Zo kan het ook :) Gespot op de IBC 2010

No comments:

Post a Comment